Olen rakastanut eläimiä pienestä pitäen, erityisesti koiria ja hevosia. Koiramaailma vei lopullisesti mukanaan kun olin 17-vuotias, jolloin aloin käymään näyttelyissä ja ihastuin siellä täysin irlanninsusikoiriin. Aloin heti käymään aktiivisesti Lahden seudun irlistapaamisissa ja rotuyhdistyksen tapahtumissa, vaikkei minulla ollut edes omaa koiraa. Ensimmäisen oman koirani, joka oli tietenkin irlanninsusikoira, hankin heti 18 vuotta täytettyäni vuonna 1989.

.
Mosse 6 kk ja Ransu 3 v. vuonna 1992

Kun irlikselleni pari vuotta myöhemmin piti saada koirakaveri, tuli taloon ensimmäinen terrieri, tiikeribrindle staffiuros FI & S & DK MVA V-97 Jaramillos Super Tiger "Mosse" (1991-2008). Vuosia myöhemmin kun Mossea käytettiin jalostukseen, aloin itsekin kiinnostua staffien kasvattamisesta. Koska tähän asti kaikki koirani olivat olleet uroksia, alkoikin sopivan narttupennun etsiminen. Keväällä 1997 meille sitten tuli musta staffinarttu FIN & LV MVA JMV-98 Stormvindens Imageena "Muusa" (1997-2009). Ja keväällä 1999 jäi kotiin Mossen ja Muusan brindle tytär FI MVA Morellion Sunshine "Moona" (1999-2012).

Kaiken kaikkiaan terrierejä minulla on ollut yli 20 vuotta, kolmea eri rotua ja onpa laumassa ollut vuosien varrella kaksi palveluskoiraakin. Monenmoisia koiraharrastuksia on näiden vuosien varrella ehtinyt kokeilemaan, mutta näyttelyt ja jalostukseen liittyvät asiat ovat lähinnä sydäntä.

 
 Mossen kanssa staffien erikoisnäyttelyssä 1999, jossa se oli Paras Uros 1, VSP ja ROP-veteraani Surin kanssa näyttelyssä kesällä 2013 

Ensimmäinen Morellion-pentue syntyi Muusalle toukokuussa 1999 ja toistaiseksi viimeisimmät staffinpennut syntyivät kesällä 2004. Yhteensä staffipentueita on syntynyt viisi ja niissä on ollut 33 pentua. Muutama vuosi oli kenneltoiminnassa hiljaisempaa, kun keskityin kasvattamaan omaa jälkikasvua - tyttäreni Milla syntyi v. 2006.

   

Ensimmäinen cairnterrieripentueemme syntyi Surille maaliskuussa 2012. Tähän Morellion F-pentueeseen
syntyi 4 suloista narttupentua. Omistukseeni tästä pentueesta jäi punainen narttupentu Morellion Frozen Beauty "Nella", joka asuu sijoituskodissa ystäväni Terhin perheessä Lahdessa.Morellion Frozen Beauty Nella 7vkoa  Ensimmäinen Cairn-kasvattini Morellion First Lady 

Kotonamme on tällä hetkellä vain yksi koira, cairnterrierinarttu FI MVA Sandico She´s A Machine "Suri" s. 2009, sillä menetimme staffinarttumme Pepin vain 2-vuotiaana 7/2014. Toisen koiran paikka on meillä siis vapaana, mutta vielä on täysin auki kuka paikan täyttää. Koska koiramäärämme on pieni niin kasvatuskin on erittäin satunnaista ja pienimuotoista. Kaikki omat koirani on otettu ja otetaan lemmikeiksi ja ne ovat perheenjäseniämme loppuun asti tuli niistä sitten näyttelytähtiä, jalostuskoiria tai sitten ei. Ne myöskin elävät perheen keskellä normaalia koiranelämää.


Suri
 
Olen suorittanut hyväksytysti sekä Kasvattajan perus- että jatkokurssit ja allekirjoittanut Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen.
 
Jäsenenä olen Suomen Kennelliitossa, Suomen Koirankasvattajat SuKoKa:ssa, Staffordshirenbullterrieriyhdistyksessä ja Cairnterrierikerhossa.
 
  Morellion D-pentue 7,5 vkoa